Nuorisoseuraliikkeen syntypaikalla, Kalan torpalla, juhlittiin juhannusta

Nuorisoseurojen historiallisella syntymäpaikalla, Kalan torpalla, vietettiin perinteikästä juhannusjuhlaa. Tuulisesta säästä huolimatta juhlaväki kokoontui juhlistamaan keskikesän juhlaa.

Kauhava-Seuran puheenjohtaja Kari Janhunen toivotti lämpimästi tervetulleeksi juhlaväen, päättäen sanansa nuorisoseurahengessä. – Pitää tietää, mistä on tullut ja kuka on sekä uskoa nuoriin ihmisiin.

Juhlassa esiintyivät Kauhavan ja Järviseudun pelimannit sekä lahjakas jalasjärveläinen muusikko Jonna Anttila, joka tarjosi musiikillista nautintoa harmonikan, kitaran ja sahan säestyksellä.

Juhlapuheessaan Suomen Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Teppo Ylitalo muisteli ensimmäistä julkista puhettaan samalla paikalla 24 vuotta sitten. – Ihminen ei elä sittenkään vain leivästä. Me tarvitsemme ympärillemme kulttuuria ja perinteitä, Ylitalo totesi, painottaen kulttuurin ja perinteiden merkitystä yhteisölle.

Kotiseutuliiton puheenjohtaja Teppo Ylitalo piti juhlapuheen.

Ylitalo otti kantaa myös valtion budjetissa osoitettuihin korjaus- ja kulttuuriavustusleikkauksiin, korostaen niiden vaikutusta paikallisyhteiskunnan toimintaedellytyksiin. Hän kehotti paikallispäättäjiä harkitsemaan tarkkaan ennen kuin leikkaavat kansalaisyhteiskunnan kannustinrahoja, ja muistutti seurantalojen toimijoita olemaan yhteydessä päättäjiin avustusrahoituksen tärkeydestä.

Ylitalo onnitteli 75-vuotiasta Kauhava-Seuraa ja luovutti onnitteluadressin seuran puheenjohtajalle. Lisäksi juhlassa muistettiin Kauhava-Seuran pitkäaikaisia aktiiveja Suomen Kotiseutuliiton kultaisilla ansiomerkeillä.

Juhla päättyi pelimannien säestämään ja yleisön laulamaan Nuorisoseuralaismarssiin.