Pohjalainen Teatteripäivä

Kauhavan Nuorisoseuralla Lauantaina 23.4.2022. Tapahtuma tarjoaa teatteriaiheisia työpajoja ja iltaohjelmaa.

Illalla yleisö saa nauttia stand up esityksestä sekä livemusiikista. Tapahtuman tuotto suunnataan lyhentämättömänä Ukrainan katastrofissa kärsivien lasten auttamiseen UNICEFin kautta.

Työpajat peruttu – hanki lippu iltatapahtumaan!

Iltatapahtuma

Stand up -muusikko Ville Saarenketo klo 18.30-19.10 & Antti Sivulan Yhtye klo 20.00-22.00

Ville on muusikko & koomikko jonka esityksissä voit kuulla niin komediaa, musiikkia kuin beatboxaustakin.
Vauhdikasta, sopivan sekopäistä ja mielenkiintoista äijää voisi luonnehtia parhaiten sanalla stand up-muusikko.
Keikalla voi sekä nauraa kippurassa että hämmästyä Villen mielettömästä kyvystä käsitellä bassoa kaksiäänisesti. Musiikki on tämän miehen keikoilla vahvasti mukana eikä se todellakaan jää epäselväksi. Villen taito yhdistää huimat soittotaidot voimakkaita naurunpyrskähdyksiä aiheuttaviin huomioihin arkielämästä on tuonut keikkojen lisäksi myös menestystä esimerkiksi bassosoolon ja viihdeohjelmien suomenmestaruuskisoissa.
Tanssiorkesteri Antti Sivulan yhtye saa ihmiset innostumaan mukaan uusilla, sekä vanhoilla hiteillä. Tällä paikallisella yhtyeellä on pitkä kokemus ihmisten viihdyttämisestä tanssilattialla.

Päivätapahtuman Työpajat

Klo 9:30—12:30

Tule mukaan herättelemään aivosoluja ja heittelemään ideoita! Näytelmän ideoiminen -kurssilla hypätään mielikuvituksen maailmaan improvisaatioteatteria hyödyntäen. Jokaisella on mahdollisuus kehittää ideaa omasta näytelmästä tai tehdä yhteistä idearunkoa porukalla. Mitään aikaisempaa osaamista ei tarvita, into ja uskallus hypätä tuntemattomaan riittävät. Kurssilla työskennellään teatteri-improvisaation, yhteisten pelien, leikkien ja assosiaatioharjoitteiden sekä kirjoittamisen parissa. Kurssin jälkeen työstetty materiaali on kurssilaisten käytössä ja ideoinnin pohjalta voi kirjoittaa oman näytelmän.
 Ohjaajana Anni-Veera Aitolehti.
Klo 9:30—12:30

Mukaansatempaava kurssi, jossa käydään läpi improvisaatioteatterin perusteita turvallisessa ja hauskassa ilmapiirissä! Käsiteltäviin asioihin kuuluu mm. Joo!-periaate, rohkeuden kasvatus, rakentava vuorovaikutus ja hällä väliä -periaate, tarjous ja vastatarjous.
Ohjaajana Eerik Kantokoski.
Klo 9:30—12:30

Tehdään Instagram reels -tyylisiä videoita eri hahmoihin heittäytyen. Paja koostuu koulutuksesta, mitä on sosiaalisen median tehokas käyttö ja miksi käyttää sitä mainonnassa. Kurssilla päästään itse ideoimaan ja toteuttamaan video tehtävänannon kautta. Lopuksi videot käydään yhdessä läpi ja saadaan niistä palautetta. Tavoitteena on saada teatteripiireihin ymmärrystä sosiaalisen median voimasta.
Ohjaajana Alexandra Mäenpää.

Osallistumisen edellytyksenä oma älypuhelin, jossa on Instagram ladattuna.
Klo 14:00—17:00

Tule mukaan oppimaan, mitä on kulttuurihyvinvointi ja miten teatteria voi käyttää hyvinvoinnin ja sosiaalisen vahvistamisen välineenä. Kurssilla käydään läpi sosiaalisen taiteen periaatteita sekä tehdään teatteriharjoitteita. Ryhmän kanssa yhdessä keskustellaan ja reflektoidaan sitä, miten sosiaalisen teatterin toimintaa voi ohjata ja kehittää ja millaista osaamista työskentelyssä esim. kuntoutujien kanssa tarvitaan. Lisäksi kurssilla rohkaistaan levittämään teatterin ilosanomaa. 
Ohjaajana Anni-Veera Aitolehti.
Klo 14:00—17:00

Fyysisen teatterin perusteet – hahmon luominen. Työpajassa perehdytään fyysisen näyttelijäntyön perusteisiin sekä opitaan eri tekniikoita, joita voidaan käyttää roolin ja hahmon luomisessa. Fyysisellä teatterilla tarkoitetaan taidemuotoja, jotka lähtevät esiintyjän kehosta. Tekniikoita pystyy hyödyntämään myös puhe- ja tekstilähtöisessä teatterissa, helpottamaan ja rikastamaan sitä. Työpajassa käydään läpi esiintyjän kehon kannattelu, toiminnan jännitteiden tasot ja liikkeen laadulliset erot, mimodynamiikka (eli ympäristön kehollinen ilmentäminen) ja hahmon luonti eri lähtökohtia käyttäen.
Ohjaajana Petri Lappalainen.

Klo 14:00—17:00

Työpajan sisältö koostuu orientaatiosta, jossa käydään läpi puhe- sekä liikeilmaisun kannalta tärkeitä harjoitteita varsinaista monologityöskentelyä varten. Monologiharjoitusten aikana osallistujien itse valitsemiaan aiheita työstetään ryhmässä eri tekniikoiden avulla, pyrkimyksenä löytää jokaiselle omin ja luonnollisin tapa monologimuotoiseen teatteri-ilmaisuun. Työpajaan osallistuvien ennakkotehtävänä on etsiä esiintyjää itseään kiinnostava teksti, joka voi olla runo, laulun sanat, ote kirjasta, monologi näytelmästä tai vaikka itse kirjoitettu tarina. Tärkeintä tekstin valinnassa on, että esiintyjä pitää sitä merkittävänä tai henkilökohtaisena.
Ohjaajana Mikko Timonen.

Työpajaohjaajat

Anni-Veera Aitolehti 

on sosiaalisen taiteen ja draaman ammattilainen sekä toimii yrittäjänä yrityksessä Kuulumo Ky. Lisäksi Aitolehti toimii Iloisen kyläteatterin ohjaajana ja tuottaa Käläviän Kesäteatterifestivaalia. Koulutukseltaan Aitolehti on teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), yhteisöpedagogi (YAMK) ja psykodraamaohjaajaa (CP) sekä opiskelee tällä hetkellä tarinateatteriohjaajaksi.
Mikko Timonen

on teatteri-ilmaisun ohjaaja(AMK)
on toiminut monipuolisissa teatterialan työtehtävissä kuten teatteriohjaajana, käsikirjoittajana, opetus, kouluttaja sekä hanketöissä vuodesta 2008 lähtien.
Timosella on lisäksi myös sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
Petri Lappalainen

on monipuolinen esiintyjä ja työpajojen ohjaaja. Koulutukseltaan hän on teatteri-ilmaisun ohjaaja. Hän on opiskellut varjoteatteria Italiassa ja Saksassa, sekä fyysistä teatteria Teatterikorkeakoulussa. Lappalainen on esiintynyt niin Suomessa kuin ulkomailla. Mielenkiinnon kohteena hänellä on visuaalinen teatteri ja hän tutkii aktiivisesti perinteistä ja modernia varjoteatteri
Eerik Kantokoski 

on näyttelijä, ohjaaja, opettaja ja tuottaja. Hän on näytellyt useissa ammattiteattereissa, elokuvissa, tv-mainoksissa ja sarjoissa. Hän on myös ohjannut ja kirjoittanut useita elokuvia ja näytelmiä. Hänen elokuvansa Loukasmäen Taistelu voitto Best Domestic Feature -palkinnon vuonna 2020 Scandinavian International Film Festivalilla.

Tapahtuman lippu oikeuttaa -10% alennuksen kaikista Rolls Kauhavan tuotteista!

Ota tapahtuma seurantaan!

Järjestäjänä Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseura ja SeAMK

Jere Lötjönen, vastuutuottaja
Jere.lotjonen@seamk.fi